Schrijf je in

Altijd bereikbaar via 085-0160238

Altijd bereikbaar via 085-0160238

Voorwaarden om als zzp-er aan de slag te gaan

Om als zzp-er in de zorg aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je natuurlijk ingeschreven staan bij de kamer van koophandel, een aansluiting bij een geschillencommissie hebben en in het bezit zijn van een geldig VOG.

Omzorg helpt je hier stap voor stap bij.

Voorwaarden zzp-er in de zorg

Lees hier waar je als zzp-er in de zorg aan moet voldoen.

1. Juiste inschrijving in de kamer van koophandel

Als zzp-er moet je ingeschreven staan bij de Kamer van koophandel. Je hebt als zorgverlener een eenmanszaak. Let bij de inschrijving op de juiste code. Je moet in ieder geval ingeschreven staan onder de code voor thuiszorg. Omzorg kan je voorlichting geven over de juiste code die daarbij van belang is.

2. Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Deze verklaring vraag je aan bij de gemeente waar je woont en krijg je alleen als blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van je werk als zorgverlener. Omzorg kan deze verklaring ook digitaal voor je aanvragen.

3. Aansluiten bij een geschillencommissie

Werk je als zzp-er in de zorg, dan ben je wettelijk verplicht  je aan te sluiten bij een erkende geschilleninstantie of klachtencommissie. Deze wettelijke verplichting komt voort uit de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg).

4. Landelijk register zorgaanbieders

Sinds 2022 moet iedere zorgaanbieder die werkt als zzp-er in de zorg ingeschreven staan in dit register. Dit register is ingesteld ter verbetering van de zorgkwaliteit. Heb je vragen hierover? Omzorg kan je helpen.

5. Overige eisen

Als je gaat werken in opdracht van particuliere cliënten die zorg vanuit een persoonsgebondenbudget inkopen, is het belangrijk dat je beschikt over een specifieke AGB code (als PGB aanbieder) en dat je ingeschreven staat bij het Vecozo-register. Bij inschrijving kan Omzorg je hier meer over vertellen en zo nodig helpen bij het aanvragen van de AGB code en het verkrijgen van het certificaat.

Waarom Omzorg?

  • Aandacht voor je cliënt
  • 1-op-1 zorg bieden
  • Werken wanneer jou past
  • Veel opdrachten
  • Administratie uit handen
Voorwaarden om als zzp-er aan de slag te gaan

Voorwaarden om als zzp-er aan de slag te gaan

Bekijk voorwaarden
Wat vraagt Omzorg van jou als zzp-er?

Wat vraagt Omzorg van jou als zzp-er?

Lees verder

Werken naast je baan

Wil je nog niet helemaal over naar het zzp-schap? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om als zelfstandige te werken naast je baan! Het komt steeds vaker voor dat mensen naast hun baan in loondienst het leuk vinden om als zelfstandige werkzaamheden te verrichten. Soms is dat een opstap naar volledig zzp-schap, maar voor anderen blijft het een leuke en interessante bijverdienste naast de voordelen van een vaste baan. Wij zien beide typen van zorgverleners zich bij ons aansluiten. Via Omzorg kun je immers aangegeven wanneer en hoeveel je wilt werken. Dat biedt dus veel mogelijkheden!

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Neem contact met ons op